250 GR BOTER
250 GR SUIKER
8 GR VANILLESUIKER
SNUF ZOUT
4 EIREN
250 GR BLOEM
8 GR BAKPOEDER
BOTER EN PANEERMEEL OM DE VORM MEE IN TE VETTEN
Optioneel: 130 GR (3/4 CUP) PURE CHOCOLADEHAGELSLAG
Leg de boter buiten de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Vet de bakvorm in en strooi er paneermeel tegenaan. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Roer de boter met een mixer luchtig. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en mix opnieuw goed door. Nu één voor één de eieren toevoegen en tussendoor steeds goed blijven mixen. De bloem met het bakpoeder zeven en langzaam door het mengsel roeren.
Wanneer je chocolade wil toevoegen, doe dat dan nu. Roer de hagelslag er rustig doorheen. Schep het mengsel in de vorm en bak de cake in 70 minuten gaar. Neem de bakvorm uit de oven en na ongeveer 5 minuten kun je de tulband op een houten plank of rekje storten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf hier je reactie