Een aantal recepten die in het kookboek komen staan ook op dit blog:
Appeltaart met custard
Arretjes cake
Cashew soep
Courgettesoep
Courgette in het zuur
Crostini
Kapucijnerschotel
Koekjes (zonder vieze handen)
Langzaam gegaarde tomaten
Pasta Kristal
Pinda-seitanbroodjes
Tiramisu traditionale
Tulband van tante Doortje
Witte bolletjes
Zuurkool schelpjes
Gekruide Patatas
Appeltaart met custard
Arretjes cake
Cashew soep
Courgettesoep
Courgette in het zuur
Crostini
Kapucijnerschotel
Koekjes (zonder vieze handen)
Langzaam gegaarde tomaten
Pasta Kristal
Pinda-seitanbroodjes
Tiramisu traditionale
Tulband van tante Doortje
Witte bolletjes
Zuurkool schelpjes
Gekruide Patatas
KOEKJES bakken zonder vieze handen
Heb je zin in de geur van versgebakken koekje in huis,
maar wil je geen vieze keuken en plakkerige handen? Dan moet je dit recept eens
uitproberen. Het is heel gemakkelijk en snel te maken. En het resultaat is… hmmm
jammie.
100 gram witte basterdsuiker
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
½ theelepel nootmuskaat
125 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram pure chocolade (als je de verleiding niet kunt
weerstaan)
ongeveer 16 halve amandelen
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter langzaam in
pan. Doe de gesmolten boter vervolgens in een mengkom. Roer de suiker met een
houten spatel door de boter. Klop een ei los en voeg toe. Roer de
speculaaskruiden, nootmuskaat en zelfrijzend bakmeel er ook door. Goed roeren
totdat je een egaal mengsel hebt. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb er
ook nog chocolade aan toegevoegd. Hak een stuk pure chocolade fijn met een mes
en roer door het mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een
lepel kleine hoopjes op de bakplaat, ongeveer 16. Houd voldoende afstand tussen
de hoopjes, want ze groeien nog een stukje in de oven. Leg op elk koekje een halve amandel met de platte kant naar boven. Bak de speculaas in 20 minuten op
180°C gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf hier je reactie