8 pasta schelpjes
120 gr zuurkool
half bakje vegetarisch gehakt
halve rode peper
70 gr volle crème fraîche
4 cherrytomaatjes of ander kleine tomaatjes
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Kook de pastaschelpjes in 12 minuten gaar. Giet af en
laat de pastaschelpjes in koud water afkoelen tot je ze gaat vullen. Laat de
zuurkool uitlekken in een vergiet. Maak een halve rode peper schoon door de
zaadjes te verwijderen. Snijd in kleine reepjes. Bak het vegetarische gehakt
met de rode peper in een wokpan met een beetje olie. Voeg de zuurkool toe en
bak totdat het goed warm is. Voeg nu de crème fraîche toe en verwarm opnieuw
goed zodat de crème fraîche helemaal vloeibaar wordt. Vul de schelpjes met het zuurkoolmengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg op elk schelpje een
half tomaatje.
Bak de schelpjes 10 minuten op 200°C.
Het vegetarisch gehakt met de rode peper kan vervangen
worden door chorizo. Snijd ongeveer 1/4 chorizo in kleine stukjes en bak deze
zonder olie in de wok.
Dit recept is ook heel goed te gebruiken als
hoofdgerecht:
Neem voor twee personen de dubbele hoeveelheid aan ingrediënten.
In plaats van de pasta schelpjes neem je penne of vlinderpasta. Doe het zuurkoolmengsel
samen met de pasta in een ovenschaal en bedek met halve tomaatjes. Strooi er
geraspte kaas over voor een krokant korstje. Ongeveer 10 - 15 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf hier je reactie