dinsdag 18 februari 2014

Cashew soep

Tijdens een spelletjesavond proefde ik het Buddendijk familierecept van selderijsoep. Totale verrassing. Vanaf nu hoef ik de selderij uit mijn groentepakket niet meer in iemand anders' kratje te proppen. Het gaat mijn pan in en wordt gepureerd. Toch vernoem ik deze romige soep liever naar haar grootste smaakmaker: de cashewnoot. 



Voor 4 kommen soep:

350 GR SELDERIJ
1 UI
1 BOUILLONBLOKJE (voor een halve liter bouillon)
1 AARDAPPEL
150 GR ONGEZOUTEN CASHEWNOTEN
100 GR CRÈME FRAÎCHE 

Maak de selderij en de ui schoon en snijd in kleine stukjes. Doe wat olie in een soeppan en bak de selderij en ui op laag vuur in ongeveer 10 minuten zacht. Laat het niet bruin worden. Voeg 1 liter heet water toe en een bouillonblokje. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Schil een aardappel en snijd deze in blokjes. Voeg de aardappelblokjes samen met de cashewnoten toe aan de soep. Houd een paar cashewnoten achter voor de garnering. Laat het geheel een half uur zachtjes pruttelen. Pureer alles fijn met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Op smaak brengen met zout en grove peper. Serveer de soep met een paar geroosterde cashewnoten. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hier je reactie