Recepten index


Heb je zin in de geur van versgebakken koekje in huis, maar wil je geen vieze keuken en plakkerige handen? Dan moet je dit recept eens uitproberen. Het is heel gemakkelijk en snel te maken. En het resultaat is… hmmm jammie.

150 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
½ theelepel nootmuskaat
125 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram pure chocolade (als je de verleiding niet kunt weerstaan)
ongeveer 16 halve amandelen


Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter langzaam in pan. Doe de gesmolten boter vervolgens in een mengkom. Roer de suiker met een houten spatel door de boter. Klop een ei los en voeg toe. Roer de speculaaskruiden, nootmuskaat en zelfrijzend bakmeel er ook door. Goed roeren totdat je een egaal mengsel hebt. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb er ook nog chocolade aan toegevoegd. Hak een stuk pure chocolade fijn met een mes en roer door het mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat, ongeveer 16. Houd voldoende afstand tussen de hoopjes, want ze groeien nog een stukje in de oven. Leg op elk koekje een halve amandel met de platte kant naar boven. Bak de speculaas in 20 minuten op 180°C gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf hier je reactie